Om

Den här sidan sköts av Jacob Gudiol. Du hittar mig bla på twitter, Instagram och Facebook. Jag har även ett Patreonkonto som du hittar här.

Jag har i lite drygt 10 års tid levt på att granska och förmedla information kring träning, kost, hälsa och vetenskap. Ett fält som överlappar en hel del med pandemin då de båda har stor berör kring hälsa och vetenskap. Där är också stora likheter i hur människor argumenterar och försöker presentera resultat för att de ska passa deras ideologi eller tidigare påståenden.

Varför ska jag lita på dig?

Svaret på den här frågan är enkel. Du behöver inte lita på ett ord som jag har skrivit. Där finns referenser till sakerna som jag påstår så om du inte litar på det jag skriver kan du kontrollera informationen själv.

Jag vill också lägga till att det i sådana här kontroversiella frågor som covid-19 pandemin har blivit så fungerar det inte att bara förlita sig på personer med fina titlar. För du har personer med precis rätt titlar som säger precis motsatsen.

Du kan hitta någon som påstår att dödligheten från covid-19 är extremt låg och en annan som säger att den är extremt hög. Du kan hitta någon som säger att vaccinen ger i princip ett magiskt skydd mot sjukdom och räddar alla som vaccinerat sig och du kan hitta någon som säger att vaccinen leder till fler dödsfall än covid-19. Och alla har ”rätt titlar”.

På grund av det här så måste du helt enkelt gräva djupare. Det som är viktigt är inte vad den som säger något har för titel utan vad den som säger för något faktiskt kan backa upp med bra data.

Även här är det svårt då det inte är alltid är lätt att tolka data. Vad är en bra källa? Även i till synes seriösa vetenskapliga tidskrifter så publiceras det ibland studier vars resultat inte är tillförlitliga. Hur gör man då?

Jag har inget enkelt svar på den frågan. Det krävs goda grundkunskaper inom ett ämne samt träning i att värdera information för att kunna göra det bra. Jag försöker att motivera och förklara de slutsatserna som jag presenterar i mina artiklar här på sidan. Är det något du undrar över eller kanske någon studie som du tycker att jag inte tagit upp som du anser är viktig så skriv en kommentar så kommer jag att försöka motivera mina val så gott det går 👍.